2010-07-19 15:23:28• hírek • Szatmár.ro

Strandmustrán

Amint azt Valentin Brebantól, a Regionális Fogyasztóvédelmi Hivatal Szatmár megyei irodájának vezetőjétől megtudtuk, a napokban a Szatmár megyei strandokat és a fürdőzésre alkalmas területeket vizsgálják át a felügyelők.

A fokozott ellenőrzést a lacikoányhák és a turisztikai területeken található vendéglők esetében is elvégzik, ahol szigorú előírások szabályozzák a működést.

A tavalyi évben például nagyon sok hiányosságra bukkantak a hivatal alkalmazottai: a legtöbb helyen nem tüntették fel jól látható helyen a strandok nyitvatartási órarendjét, az úszómedencék esetében sehol nem volt kifüggesztve a víz mélysége, a termálvizek esetében pedig a víz hőmérséklete, ugyanakkor több helyen nem volt megfelelő, előírások szerinti a fürdőhelyek felszerelése.

Sok helyütt nem feleltek meg az általános higiéniai követelményeknek a szobák és fürdőszobák, és hiányos volt a szellőztetés. A tájékoztatási hiányosságok és egészségügyi rendellenességek miatt a megyében több strandot büntettek meg a fogyasztóvédelmiek és a közegészségügyiek, a pénzbírságot pedig a kihágások súlyosságától függően rótták ki ezekre az intézményekre.


A strandokat ellenőrzik a fogyasztóvédők
A strandokat ellenőrzik a fogyasztóvédők


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: